zaterdag 28 februari 2015

Dr Hauschka Soothing cleansing milk & cleansing cream

Dr Hauschka  Soothing cleansing milk & cleansing cream
Dr Hauschka natuurcosmetica verruimde mijn visie op huidverzorging. Uitgangspunt van Dr. Hauschka natuurcosmetica is niet het overnemen van van de huideigen functies door een verzorgingsproduct aan te brengen maar het stimuleren van het terugvinden van haar gezonde evenwicht. Het systeem bestaat uit 3 stappen: reinigen, versterken en verzorgen, s'nachts wordt stap nummer 3 overgeslagen zodat je huid zelf aan het werk kan.


Amandelmeel verwijdert vuil, onzuiverheden en dode huidcellen, deze reiniging heeft een hele bijzondere textuur en reinigt zacht zonder de beschermlaag van je huid aan te tasten. Ondanks de grove textuur gebruik je het product niet als een scrub maar door middel van een speciale techniek stimuleer je de zuiverende kracht van je lymfesysteem. Deze crème is zo mild dat een gevoelige huid kalmeert maar zo zuiverend dat het aantal mee-eters zal verminderen.



Hoe werkt dat? Maak je gezicht vochtig met lauwwarm water en doe dan een hoeveelheid van 2 cm reinigingscrème in de handpalm. Meng de reinigingscrème met een beetje water tot een vloeibare emulsie (ik weet het, het ziet er niet sexy uit) en dan komt het belangrijke deel: het aanbrengen op het gezicht. Ik kan daar een geschreven uitleg over tikken maar wat dacht je van een handig filmpje van het Dr. Hauschka youtube kanaal? Splashen met koud water wordt trouwens afgeraden bij een gevoelige huid maar door het filmpje krijg je een goede indruk van de werking van het systeem.



De soothing cleansing milk is geschikt voor het verwijderen van vuil en make-up. De zachte milk is tevens een basisreiniging voor de gevoelige huid omdat wondklaver, jojoba-en amandelolie ervoor zorgen dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van je huid intact blijft (het laagje dat je huid beschermt en ervoor zorgt dat het vochtbalans optimaal blijft)

De reinigingsmelk breng je s'morgens en s'avonds op een vochtige huid en verwijder je vervolgens met een vochtig wattenschijfje, een warme vochtige doek (ik gebruik de Dermalogica sponge cloth) of met een flinke hoeveelheid water. Je mag de milk ook op een vochtig wattenschijfje doen om je oogmake-up mee te verwijderen.

Het was in het begin zeker even wennen, de cleansing cream ziet er op zijn zachts gezegd een beetje vreemd uit en ook de geur is niet heel erg verleidelijk. Dit is echt een kwestie van eventjes de knop om, een boerenkool smoothie ziet er ook niet echt spannend uit maar is wel beter voor je dan een prachtig vormgegeven gebakje. Het is maar net wat je belangrijker vind (voor jezelf en je huid) dus gewoon even doorbijten en na een paar dagen weet je niet beter. Het aanbrengen is ook eventjes wennen in het begin maar mijn huid voelt na het reinigen met deze bijzondere reiniger erg schoon en fris zonder trekkerig aan te voelen.

De reinigingsmelk heeft een hele zachte romige textuur en een frisse opwekkende geur, na het reinigen met de milk voelt mijn huid ook schoen en zacht. Hoewel ik de voorkeur geef aan een schuimende reiniging moet ik toch toegeven dat deze reinigers veel liever zijn voor mijn droge en gevoelige huid. Het zit bij mij echt een beetje tussen de oren maar na het reinigen met dit duo heb ik geen last van rode vlekken en een trekkerig en onaangenaam kriebelende huid.


Ik ben langzamerhand de wereld van Dr. Hauscka aan het verkennen en ik geef toe dat ik in het begin een beetje moest wennen aan de texturen en geuren maar als je daar eenmaal aan gewend bent wil je geen gezichtscrème meer die ruikt naar een eau de toilette....(de eau de toilette heb ik ook maar die spray ik niet op mijn gezicht...). Ik ben vooral groot fan van de shower creams en rozencème.

Dr. Hauschka verzorging is vrij van parfum, parabenen, minerale oliën, siliconen, synthetische geur-en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, grondstoffen komen zoveel mogelijk van Biologische teelt en Fair Trade projecten. De natuurcosmetica van Dr. Hauschka is verkrijgbaar bij schoonheidsspecialist, reformwinkel en via de online shop.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)